WeerVrijdag 1 mei

Het weerbericht voor vrijdag 1 mei: stevige buien

null Beeld

Het regent volop in Nederland en dit komt door een lagedrukgebied dat zich verplaats via de Britse Eilanden naar Denemarken. Een stevige west- tot zuidwestenwind voert diverse storingen aan. De bodem is uitzonderlijk droog, wat elke bui welkom maakt voor de natuur. Stevige buien trekken vrijdag met een matige tot vrij krachtige westenwind over het land. Vooral in het binnenland is daarbij hagel en onweer mogelijk. De maxima liggen in de middag tussen 12 en 15 graden.

Het wisselvallige weer houdt zaterdag aan en verspreid vallen pittige buien, mogelijk opnieuw met hagel en onweer. De temperatuur loopt ‘s middags op naar 13 graden. Op de weerkaart zien we vanaf zondag vanuit het westen een hogedruk­gebied dichterbij komen. De atmosfeer komt enigszins tot rust en de meeste buien verdwijnen.

Met een noordwestenwind wordt zondag eerst nog vochtige lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. Dit resulteert in een aantal buien in het binnenland. Het kwik stijgt naar 14 tot 16 graden. Daarna komt het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden of de Noordzee te liggen. De wind zoekt de noordoosthoek op en voert ­drogere lucht aan. De zon krijgt hierdoor meer de ruimte en de temperatuur loopt geleidelijk op.

Meer over