Weerberichtmaandag 19 november

Het weerbericht voor maandag: stevige wind en natte sneeuw

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het weerbeeld kunnen we deze dagen gerust een beetje winters noemen. In de nachten vriest het soms en de atmosfeer is dusdanig koud dat er tijdens neerslag niet alleen regen valt, maar soms ook natte sneeuw of sneeuw. Bovendien is door de stevige wind de gevoelstemperatuur laag.

Na het zonnige weekend trekken deze maandag al veel wolkenvelden over ons land, maar soms is er ook even zon. Uit de dikkere bewolking kan het af en toe regenen of er valt wat natte sneeuw. Het wordt 5 tot 8 graden en er waait een matige tot op de Wadden harde oostelijke wind. De gevoelstemperatuur ligt dan tussen de 0 en 5 graden. In de avond neemt de kans op intensievere buien, met natte sneeuw, in het uiterste noorden toe.

Dinsdag neemt de wind nog een fractie toe. Bij een afwisseling van wolken en zon wordt het hooguit 3 of 4 graden. De gevoelstemperatuur ligt rond of onder nul. Tegen de avond neemt vanuit het zuidoosten de kans op winterse neerslag toe. Hoe het gebied met regen en sneeuw exact over gaat trekken, is nog onzeker, maar met name in het noorden, oosten en op de Veluwe zou het dinsdagavond of in de nacht naar woensdag misschien wit kunnen worden. Veel meer dan een dun laagje sneeuw wordt overigens niet verwacht.

Woensdag wordt het droog en neemt de wind af.

Meer over