WeerMaandag 7 september

Het weerbericht voor maandag: prima dag

null Beeld

Een uitloper van een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan zorgt de komende dagen voor redelijk rustig weer. Deze rug van hoge luchtdruk ligt over Frankrijk en het zuiden van Duitsland, waardoor aan de noordzijde toch af en toe storingen in afgezwakte vorm Nederland kunnen bereiken. Dit betekent nu en dan veel wolkenvelden en vooral woensdag ook enige tijd regen.

Maandag is een prima dag. Er zijn zonnige perioden en het blijft overal droog. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak of matig. Later op de dag kan het aan zee iets harder gaan waaien. De temperatuur ligt in de middag tussen 18 en 21 graden.

Dinsdag is er meer bewolking en heeft de zon het lastiger. Heel lokaal kan uit de bewolking een spat regen vallen, maar van veel neerslag is geen sprake en op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 19 tot 22 graden.

Woensdag wordt de bewolking dikker. Dat hangt samen met een front dat in de loop van de dag passeert en enige tijd voor regen zorgt. ’s Middags is het rond 20 graden.

Donderdag is de storing het land weer uit en krijgt de zon meer kans. De wind draait wel tijdelijk naar het noordwesten en daarmee wordt het iets minder zacht. De maxima blijven steken tussen 16 en 18 graden.

Meer over