WeerberichtMaandag 5 november

Het weerbericht voor maandag: geregeld zon en zachte temperaturen

Wandelaars op Landgoed Groeneveld op een zonnige herfstdag.Beeld ANP

Deze week ligt de temperatuur in de middag vaak boven de gebruikelijke waarde van 11 graden. Ook in de nacht en vroege ochtend is het zachter dan afgelopen weekend. Dat komt doordat een zuidelijke stroming milde lucht aanvoert.

De lucht bevat veel vocht en daardoor is er maandagochtend plaatselijk kans op mist en lage bewolking. Vooral in het noorden van het land kan de dag grijs van start gaan. Het blijft wel droog. De zon schijnt maandagmiddag geregeld en dan wordt het 12 tot 15 graden. Als het bewolkt blijft, wordt het niet warmer dan 11 graden. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig. Vanavond en vannacht kunnen in meerdere regio’s mist en lage wolken ontstaan. Door de bewolking wordt het niet kouder dan 5 graden.

Dinsdag begint de dag mogelijk op veel plaatsen grijs en mistig. In de loop van de dag breekt vooral in het zuiden de zon geregeld door. Als de zon goed tevoorschijn komt, kan het 16 tot 19 graden worden. Daarmee is het behoorlijk zacht voor begin november, al valt dat op sommige plaatsen mogelijk tegen doordat de wolken de hele dag blijven hangen.

Op woensdag breekt in het hele land de zon eerst geregeld door, bij ruim 15 graden. Later raakt het echter geheel bewolkt en in de avond volgt een beetje regen.

Donderdag is het soms nat, maar nog wel zacht.

Meer over