Het weer8 juli 2019

Het weerbericht voor maandag 8 juli: koel zomerweer

De opkomende zon achter de Moerdijkbrug. De temperatuur ligt aan de lage kant de komende dagen.  Beeld ANP
De opkomende zon achter de Moerdijkbrug. De temperatuur ligt aan de lage kant de komende dagen.Beeld ANP

Een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind voert maandag wolkenvelden en, vooral in de noordelijke helft van het land, enkele lichte buien aan. In Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg blijft het vrijwel droog en komt de zon vaker tevoorschijn.

Doordat de wind vanaf de relatief koelere Noordzee waait, ligt de temperatuur aan de lage kant voor deze fase van juli. Het wordt maandagmiddag 16 graden op de Wadden tot 20 graden in Limburg, terwijl 20 of 21 graden gebruikelijk is voor de tijd van het jaar. In de nacht naar dinsdag koelt het landinwaarts behoorlijk af, naar 8 tot 10 graden. In de kuststreken ligt het minimum omstreeks 13 graden.

Dinsdag en woensdag ligt de kern van een hogedrukgebied dicht bij ons land. De kans op een bui is vrij klein. Naast wolken is de zon geregeld te zien. Doordat er minder wind staat, komt de middagtemperatuur iets hoger uit, landinwaarts wordt het 20 tot 22 graden. In de kustprovincies stijgt het kwik naar 17 tot 20 graden. In de tweede helft van de week is de kans op enkele buien weer groter. Toch is het vaak best aardig met nu en dan zonneschijn. Ook wordt de aangevoerde lucht geleidelijk warmer. Vanaf donderdag ligt de middagtemperatuur ­tussen de 20 en 24 graden.

Meer over