Het weer8 april

Het weerbericht voor maandag 8 april: een zacht begin van de week

null Beeld Joost van den Broek
Beeld Joost van den Broek

De lentewarmte blijft niet lang in ons land. Maandag is het nog wel vrij zacht met in de middag maxima van 17 tot 19 graden, maar vooral in het zuiden van het land kunnen enkele regen- of onweersbuien ontstaan. In het midden en zuiden blijft het vrijwel droog en schijnt de zon vaak. De wind waait matig uit het noordoosten.

Op dinsdag trekt de noordoostenwind aan naar vrij krachtig, met name langs de kust. Met deze stevige noordoostenwind wordt koele lucht over ons land aangevoerd. Het kwik bereikt met moeite 12 graden in de noordelijke provincies, in het zuiden is de zachte lucht nog wel aanwezig en liggen de maxima tussen de 14 en 16 graden. Het zuiden van het land blijft echter ook op dinsdag gevoelig voor enkele buien.

Vanaf woensdag is het een aantal dagen droog, doordat een hogedrukgebied vanuit Scandinavië ook het weerbeeld in het zuiden van het land bepaalt. De zon komt geregeld tussen de wolkenpartijen tevoorschijn.

Maar op donderdag en vrijdag is het met maximaal 11 graden aan de frisse kant voor dit deel van april. De nachten worden ook kouder. Het is raadzaam om vorstgevoelige planten af te dekken of binnenshuis te plaatsen, want in de nacht en vroege ochtend is aan de grond vorst mogelijk.

Meer over