WeerMaandag 6 juli

Het weerbericht voor maandag 6 juli: Hollands zomerweer

Beeld Sophia Twigt

De luchtdrukverdeling in Europa is deze week vrij normaal, met in het noorden een lage luchtdruk en in het westen en zuiden een hoge barometerstand onder invloed van het Azoren-hogedrukgebied. Nederland ligt soms dicht bij storingen en lagedrukgebieden, nu en dan stijgt de luchtdruk en is het weerbeeld stabiel. De wisselende luchtdruk levert een grillig weerpatroon op met op maandag een stevige west- tot noordwestenwind. Door de sterke wind verandert de bewolking snel. Af en toe komt de zon tevoorschijn, maar er trekken ook buien met kans op onweer van noordwest naar zuidoost over het land. In de avond zijn de buien verdwenen en klaart het breed op. Met maximaal 20 graden is het vrij fris voor deze fase van juli.

Dinsdag staat er minder wind en komt op veel plaatsen hooguit een enkele bui voor. In Limburg blijft het waarschijnlijk de hele dag droog. Daarentegen zijn op de Waddeneilanden juist meerdere buien mogelijk. Aan de middagtemperatuur verandert niet veel, het wordt opnieuw 18 tot 20 graden.

Woensdag en de dagen daarna blijft het onbestendig. Het is lastig aan te geven waar en wanneer de buien voorkomen en welke dagen het droogst zijn. Eén ding is duidelijk: het is voorlopig Hollands zomerweer.

Meer over