Het weerMaandag 5 oktober

Het weerbericht voor maandag 5 oktober: Herfstige week

null Beeld

Het is voorlopig vrij onbestendig herfstweer met bijna dagelijks grote kans op een nat pak. Dat komt doordat een lagedrukgebied tot en met woensdag boven de Britse Eilanden blijft ronddraaien. Het slechtweersysteem stuurt meerdere gebieden met bewolking en buien over ons land.

Maandagochtend valt het vooral in het noordoosten mee met de nattigheid. In het zuidwesten van het land zijn buien de hele dag actief en is er kans op onweer. Met hooguit 15 graden en een stevige zuidelijke wind is het tamelijk fris.

Dinsdag is het meestal bewolkt en valt er in het hele land verspreid over de dag van tijd tot tijd regen of motregen. Met weinig zon wordt het met moeite 15 graden.

Woensdag begint op veel plaatsen bewolkt en regenachtig, vooral in de middag is het bijna overal in het land een tijdje droog en komt de zon nu en dan tevoorschijn. Toch is het met een middagtemperatuur van ongeveer 14 graden vrij koel voor begin oktober. Normaal gesproken wordt het in de eerste tien dagen van oktober in de middag gemiddeld 16 graden. Vanaf donderdag bereikt het kwik in de middag amper 13 graden. Daarbij blijft het behoorlijk wisselvallig met soms veel wind en regen, maar er is af en toe ook ruimte voor de zon.

Meer over