Het weer4 november

Het weerbericht voor maandag 4 november: wisselend bewolkt en soms regenachtig

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het centrum van een groot lagedrukgebied ligt maandag boven het zuiden van Engeland en trekt langzaam via Frankrijk naar Noord-Italië. Door de nabijheid van de depressie is de barometerstand laag en het weerbeeld veranderlijk, met nu en dan regen of motregen. Het slechtweersysteem brengt in ons land weinig wind, doordat de luchtdrukverschillen in onze buurt klein zijn. In het zuiden van Frankrijk daarentegen is het soms stormachtig.

Maandag waait de wind in Nederland matig uit het zuiden. De Hollandse luchten zijn wisselend bewolkt en soms regenachtig, maar de droge momenten overheersen. Nu en dan komt de zon erbij. De temperatuur ligt op maandagmiddag rond 12 graden, dat is vrij gebruikelijk voor begin november.

Dinsdag en woensdag is het meestal bewolkt en soms druilerig. De wind houdt het rustig en het wordt in de middag 9 tot 11 graden. In de tweede helft van de week is de lucht minder vochtig en is er meer kans op zon. Wel blijft de atmosfeer onstabiel met naast zon en wolken een paar buien.

Vanaf vrijdag wordt het in de middag hooguit 9 graden en zijn de nachten en vroege ochtenden met minima van 2 tot 4 graden koud. Het weerbeeld blijft wisselvallig.

Meer over