weerberichtmaandag 4 maart

Het weerbericht voor maandag 4 maart: onstuimig met enkele buien

Een boot vaart woensdag onder een dreigende lucht door de regen op het Gooimeer bij Huizen. Het KNMI gaf vanmiddag een weeralarm af. Beeld ANP
Een boot vaart woensdag onder een dreigende lucht door de regen op het Gooimeer bij Huizen. Het KNMI gaf vanmiddag een weeralarm af.Beeld ANP

Maandagmiddag wordt boven de Noordzee een lagedrukgebied verwacht, dat van daaruit naar de Oostzee trekt. Doordat het zo dicht bij ons land ligt, is het in Nederland behoorlijk onstuimig. De zuidwesten- tot westenwind waait vrij krachtig tot stormachtig. In het Waddengebied staat de meeste wind, daar is het stormachtig, met windkracht 8. In het hele land kan het verkeer hinder ondervinden van de zware windvlagen, van ongeveer 85 km per uur. Langs de kust kunnen zelfs windstoten tot 100 km per uur voorkomen.

Met veel wind wisselt de bewolking snel. Nu en dan schijnt de zon, soms trekken enkele buien voorbij. Met een middagtemperatuur van 8 tot 10 graden ligt het kwik nog aan de hoge kant voor begin maart, zij het dat het door de krachtige wind frisser aanvoelt.

Pas later op de maandag neemt de wind iets in kracht af.

Ook dinsdag waait het nog flink, maar wel minder: langs de kust staat hooguit windkracht 6 of 7. Het weerbeeld is dan opnieuw erg wisselend met af en toe zon en een paar buien met kans op onweer. Dinsdagochtend ligt de temperatuur rond een graad of 4, in de middag stijgt het kwik naar maximaal 9 graden.

In de tweede helft van de week blijft het erg onstandvastig. Van tijd tot tijd regent en waait het flink. Soms is het droog met zonneschijn. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Meer over