WeerberichtMaandag 30 december

Het weerbericht voor maandag 30 december: vrij zonnig en droog

Schapen op witte velden na een nacht met vorst. Beeld ANP
Schapen op witte velden na een nacht met vorst.Beeld ANP

Een hogedrukgebied boven de Alpen bepaalt maandag het weer in ons land. Het is vrij zonnig en droog. In de middag wordt het 5 graden in Groningen tot 8 graden vlak bij zee. Door de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind voelt het frisser aan. Maandagavond is het vrijwel onbewolkt, maar in de nacht naar dinsdag trekken vanuit het noorden meer wolkenvelden over ons land. Door de bewolking koelt het niet verder af dan 1 tot 4 graden en op sommige plaatsen is de bewolking dik genoeg voor een beetje regen.

Oudejaarsdag verloopt met wisselende bewolking, maar het blijft wel zo goed als droog. Nu en dan is er ruimte voor de zon. Er staat weinig wind, want het centrum van een nieuw hogedrukgebied passeert ons land. De temperatuur stijgt op dinsdagmiddag naar een graad of 7. Op Oudejaarsavond is het windstil en zijn er opklaringen, daardoor kan het mistig worden. Tijdens de jaarwisseling zou de mist door vuurwerk extra versterkt kunnen worden. Ook gaat het op sommige plaatsen licht vriezen.

Nieuwjaarsdag begint koud met in sommige regio’s mist en nevel. In de loop van de dag wordt het zicht beter en is er meer ruimte voor de zon. De temperatuur ligt in de middag rond 5 graden. Donderdag is het ook droog met soms zon. Vrijdag zien we meer bewolking en is de kans op regen groter.

Meer over