Het weerMaandag 3 augustus

Het weerbericht voor maandag 3 augustus: Eerst nog fris met buien

Deze week voert een westelijke wind eerst vrij frisse en onstabiele lucht aan. Maandag breekt van tijd tot tijd de zon tussen de wolkenformaties door, maar verspreid over het land ontstaan ook regen- of onweersbuien. In de middag wordt het 20 tot 22 graden bij een zwakke tot matige westelijke bries.

Maandagavond blijft het op de meeste plaatsen droog en klaart het breed op. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 8 tot 11 graden en is kans op een mistbank.

Dinsdag overdag ligt een hogedrukgebied boven ons land, daardoor is de kans op een bui erg klein. De zon schijnt geregeld, maar door een zuidwestelijke wind wordt het opnieuw niet warmer dan 23 graden.

Op woensdag waait de wind vanuit het zuiden, daardoor gaat de temperatuur omhoog. In het noorden van het land wordt het in de middag 24 graden, in Limburg 29. Er zijn wolkenvelden met nu en dan zonneschijn. Er is kans op een enkele spatje regen in het noorden, maar op veel plaatsen blijft het droog.

Donderdag begint een zeer warme zomerperiode. De zon schijnt volop. Door een aflandige wind wordt het zomers tot tropisch warm. Het warmst is het waarschijnlijk vrijdag en zaterdag: in het hele land is in de middag 30 tot 34 graden op de thermometer af te lezen.

Meer over