WeerberichtMaandag 29 juli

Het weerbericht voor maandag 29 juli: Extreme hitte voorbij, zomerweer houdt aan

Badgasten op het strand van Scheveningen. Beeld ANP
Badgasten op het strand van Scheveningen.Beeld ANP

De extreme hitte is voorbij, maar het zomerweer niet. Deze week zit de zomer stevig in het zadel, al zal niet elke dag even zonnig verlopen. Maandag en dinsdag heeft de zon wel de overhand en in sommige regio’s schijnt ze zelfs volop. De wind is vrij rustig en waait maandag vaak uit het westen tot zuidwesten. In de middag wordt het 25 of 26 graden, alleen dicht bij zee zijn de maxima een fractie lager.

Dinsdag draait de wind naar het zuidoosten en blaast dan weer iets warmere lucht het land binnen. De temperatuur loopt in het hele land opnieuw op tot boven de 25 graden. In het oosten en zuidoosten wordt het een graad of 29. In vergelijking met de extreme hitte van afgelopen week zal dat goed te doen zijn, al blijven het voor Nederland hoge temperaturen. Dinsdagavond neemt de onstabiliteit in de atmosfeer toe. Stapelwolken kunnen makkelijker ontstaan en mogelijk zelfs al uitgroeien tot een eerste bui.

Vanaf woensdag moeten we dagelijks rekening houden met enkele buien. Het droge weer overheerst en de zon laat zich ook geregeld zien. Met een middagtemperatuur van 22 tot 25 graden en minima rond 15 graden krijgen de huizen de kans om enigszins af te koelen. Een nieuwe periode van hitte is in de weermodellen niet te vinden.

Meer over