Het weerMaandag 25 november

Het weerbericht voor maandag 25 november: zacht, maar kans op regen

null Beeld ANP
Beeld ANP

De luchtdruk daalt de komende dagen door het naderen van een lagedrukgebied. Op de barometer is maandag 1008 hPa af te lezen. Woensdag en donderdag bereikt de luchtdruk de laagste stand van deze week, ongeveer 985 hPa in het midden van het land. Met het dalen van de luchtdruk wordt de atmosfeer onstabiel en neemt de kans op regen toe.

Maandagochtend is het droog, wel drijven veel wolkenvelden over ons land. In sommige regio’s komt de zon wazig door de hoge en middelhoge wolken door. Maandagmiddag wordt de bewolking steeds dikker. In Zeeland en Zuid-Holland gaat het tegen de avond regenen. In de avonduren is het op meerdere plaatsen in ons land nu en dan nat. Voor de nattigheid uit stijgt de temperatuur naar 8 tot 11 graden en waait er een matige zuidelijke wind.

Dinsdag en de dagen daarna verlopen met overwegend veel bewolking. Elke dag vallen er enkele buien, soms is het een dagdeel droog. Vooral op donderdag waait het flink, want dan ligt de kern van een lagedrukgebied dicht bij ons land. Met een middagtemperatuur van 9 tot 12 graden en in de nacht minima van 4 tot 8 graden is het behoorlijk zacht voor het eind van november: normaal wordt het maximaal 8 graden. Richting het weekend lijkt de luchtdruk te stijgen en blijft het net als op maandag meestal droog.

Meer over