Het weer23 december

Het weerbericht voor maandag 23 december: het blijft druilerig

Toeristen in de haven van Volendam. Beeld ANP
Toeristen in de haven van Volendam.Beeld ANP

De laatste volledige week van dit jaar begint met een mengeling van zon, wolkenvelden en verspreid enkele buien. De meeste buien vallen ’s middags in de oostelijke helft, in de kustprovincies is het vaker droog. Er waait een matige tot krachtige westenwind en de temperatuur loopt op naar 8 tot plaatselijk 10 graden. In de avond en nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe. Uiteindelijk valt op steeds meer plaatsen vanuit het zuidwesten regen.

Dinsdag is een bewolkte dag, met op veel plaatsen van tijd tot tijd regen. In de middag wordt het in de kustgebieden weer grotendeels droog, ’s avonds volgt het oosten van het land. Met maxima rond 8 graden blijft het aan de zachte kant voor deze tijd van het jaar.

Eerste Kerstdag, woensdag, krijgen we te maken met een hogedrukgebied. ’s Ochtends valt met name in de noordoostelijke helft nog een enkele bui. In de loop van de dag wordt het overal droog met ruimte voor de zon. Er is weinig wind en de temperatuur loopt op naar waarden rond 8 graden.

Tweede Kerstdag, donderdag, neemt de bewolking weer toe als een lagedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan onze omgeving nadert. In de loop van de dag valt verspreid regen. Aan de temperatuur verandert weinig. Na Kerst krijgen we mogelijk met een nieuw hogedrukgebied te maken, met rustiger weer tot gevolg.

Meer over