weerberichtmaandag 21 september

Het weerbericht voor maandag 21 september: herfst begint als zomer

Dinsdagmiddag om half 4 begint de astronomische herfst. Na een paar zonnige en warme nazomerdagen lijkt het weer zich redelijk aan de astronomische kalender te houden.

Maandag is het in ieder geval allesbehalve herfst. De zon schijnt onafgebroken en met maar weinig wind weet de temperatuur op te lopen naar 20 graden op de Waddeneilanden en in de kop van Noord-Holland, en tot 25 of 26 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. Ook de eerste avonduren verlopen nog zeer aangenaam, daarna koelt het snel af en in de nacht naar dinsdag zijn op de meest beschutte plekken in het binnenland temperaturen van slechts 5 graden mogelijk.

Dinsdagochtend loopt bij volop zonneschijn de temperatuur weer snel op en op het moment dat de herfst officieel is, geven de thermometers in ons land nog altijd zomerse waarden aan van 20 tot 26 graden. Van herfstweer is na dinsdag wel sprake.

Woensdag is er al meer bewolking aanwezig en trekt een eerste bui over het land. Met 20 tot 25 graden is het nog wel warm. Vanaf donderdag neemt de wisselvalligheid toe met steeds meer buien. Ook de wind trekt daarbij aan. Dit alles heeft gevolgen voor de temperatuur, die zal zakken tot een graad of 15.

Meer over