WeerMaandag 20 juli

Het weerbericht voor maandag 20 juli: droog en fris zomerweer

null Beeld

Warm is het de komende dagen niet, maar het is evenmin onaangenaam. Lagedrukgebieden blijven op grote afstand, waardoor het de komende dagen in Nederland zo goed als droog blijft.

Ook deze maandag verloopt droog. Er is flink wat ruimte voor de zon, al schuift er vooral in de middag ook geregeld een stapelwolk voor de zon. De wind waait uit het noordwesten en is meest matig, kracht 3 tot 4. Het wordt daardoor niet warmer dan 18 graden in het noorden van het land tot 21, lokaal 22 graden in Brabant en Limburg. De nacht naar dinsdag verloopt helder en koud. Landinwaarts kan het afkoelen tot een graad of 5.

Overdag loopt de temperatuur op naar 19 tot 22 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en in het noorden zou in de middag heel lokaal een bui kunnen vallen.

Woensdag verloopt droog met flink wat zon. Na wederom een koude nacht, wordt het maximaal een graad of 20.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer iets omhoog. Het wordt dan 20 of 21 graden in de kustgebieden en 23 tot lokaal 25 graden in het binnenland. Ook de nachten worden wat minder koud. Zon en wolken wisselen elkaar af en pas in de loop van het weekend neemt de kans op een bui toe.

Meer over