Het weerMaandag 20 januari

Het weerbericht voor maandag 20 januari: rustige week

Beeld ANP

Dankzij een krachtig hogedrukgebied boven de Britse Eilanden en onze omgeving is het deze week rustig weer. Regenstoringen met langdurige regen blijven tot en met het weekend op afstand, maar zonovergoten wordt deze week niet.

Maandag begint op veel plaatsen met brede opklaringen en lichte vorst. Op de koudste plaatsen in het binnenland is in de nacht ook mist ontstaan. De mist kan maandag, zeker in windstille gebieden, hardnekkig zijn. Op andere plaatsen schijnt de zon geregeld en wordt het maximaal 8 graden. In de mist ligt de maximumtemperatuur een stuk lager.

In de nacht naar dinsdag vriest het landinwaarts opnieuw licht, lokaal aan de grond ook matig. Opnieuw krijgen de koudste gebieden met mist en mistbanken te maken.

Dinsdagochtend lost de meeste mist op, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Het blijft droog, maar warmer dan een graad of 6 wordt het niet.

Door de bewolking is de nacht naar woensdag minder koud. De kans op mist neemt af, maar ’s ochtends kan het wat nevelig zijn. Later op de dag breekt vanuit het noorden de zon vaker door en kan het kwik oplopen naar waarden rond 7 graden. Ook donderdag en vrijdag verlopen droog met ruimte voor de zon.

Meer over