WEERBERICHTMaandag 20 april

Het weerbericht voor maandag 20 april: volop zon, maar flink veel wind

null Beeld ANP
Beeld ANP

De luchtdrukverschillen tussen het noorden van Europa en de landen rondom de Middellandse Zee zijn groot. De waarden zijn relatief laag in het zuiden van Europa en hoog in Scandinavië. Regenwolken bevinden zich dan ook op ruime afstand en de wind waait voorlopig uit het oosten.

Maandag is er werkelijk geen wolkje aan de lucht. De temperatuur loopt op tot boven normaal en zal waarden bereiken van 15 of 16 graden in Groningen en Friesland tot 19 graden in Noord-Brabant en Limburg. Alleen in het Waddengebied blijft de temperatuur met 13 graden iets achter. De oostenwind waait hier namelijk over kouder water. De wind is overigens nadrukkelijk aanwezig. Boven land staat vaak een windkracht 5 en aan zee en op het IJsselmeer staat een dikke windkracht 6.

Ook dinsdag en woensdag blijft het flink waaien. De temperatuur komt in de middag op 13 tot 19 graden uit en in het zuiden is soms wat dunne sluierbewolking zichtbaar.

Later in de week neemt de oostenwind wat af, waardoor de temperatuur hoger uitkomt. Er trekt soms een wolkenveldje over het land, maar over het algemeen krijgt de zon nog altijd volop de ruimte om te schijnen. Pas in het weekend komen regenwolken uit Zuid-­Europa heel langzaam dichterbij.

Meer over