Het weerMaandag 2 december

Het weerbericht voor maandag 2 december: koud en droog

Rotterdam in de mist.  Beeld ANP
Rotterdam in de mist.Beeld ANP

Een noordwestelijke wind voert op de eerste maandag van december heldere en onstabiele lucht aan. In het zuidoosten begint de dag lokaal met mist en een graadje vorst. De mist lost snel op en de temperatuur stijgt in de middag naar een graad of 7. Het weerbeeld is wisselend met nu en dan zonneschijn, maar vanaf de Noordzee trekken enkele buien het land binnen. De noordwestenwind is matig van kracht, windkracht 3 tot 4.

Dinsdag tot en met donderdag bepaalt een hogedrukgebied het weer. Het centrum ligt boven België. De wind komt voornamelijk uit het westen en waait op dinsdag en woensdag zwak tot matig. In de avond, nacht en vroege ochtend kan verder landinwaarts mist en nevel ontstaan bij een temperatuur van rond of net iets onder het vriespunt. Overdag blijft het droog en zijn er vooral in de middag perioden met zon.

Dinsdag wordt het maximaal 9 graden, woensdag is het in de middag frisser.

Donderdagochtend begint mogelijk nog koud met lokaal vorst, ’s middags raakt het geheel bewolkt en wordt het 4 tot 7 graden.

Vanaf vrijdag waait er een stevige zuidwestenwind. De vorst in de nacht is verdwenen en er valt van tijd tot tijd regen.

Meer over