Service

Het weerbericht voor maandag 19 juli: droog zomerweer

null Beeld

Een hogedrukgebied boven de Britse eilanden zorgt de komende tijd voor droog zomerweer met weinig wind en regelmatig zonneschijn. Wel komt de wind uit noordelijke richtingen en daardoor wordt het niet zo warm. Maandag wordt het 19 tot 23 graden en ­daarmee is het net iets koeler dan gebruikelijk. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en het waait matig uit het noorden. Lokaal kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een lichte bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog.

Dinsdag blijft het zo goed als droog met opnieuw zonnige perioden. Wel trekken af en toe wolkenvelden over het land. Het wordt met 20 tot 23 graden ongeveer even warm als op maandag. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten.

Woensdag houdt het rustige zomerweer aan met stapelwolken en regelmatig zon. Landinwaarts is een enkele bui niet uitgesloten. De temperatuur gaat omhoog en komt uit op 21 tot 25 graden.

De dagen daarna draait de wind waarschijnlijk naar het noordoosten tot oosten en daardoor stroomt warmere lucht naar ons land. In het weekend kan het op veel plaatsen zomers warm worden met temperaturen van 25 graden of meer. De kans op buien neemt dan wel toe.

Meer over