Het weerberichtMaandag 17 augustus

Het weerbericht voor maandag 17 augustus: Minder heet, nog steeds zomers

null Beeld

Het is op maandag met 25 graden nog wel zomers in grote delen van het land, al komt de temperatuur een stuk lager uit dan de afgelopen dagen. De zuidwestenwind zorgt voor aanzienlijk minder warme lucht. Hierdoor is het niet alleen minder warm, de hoeveelheid vocht in de lucht is ook een stuk lager, waardoor het minder klam aanvoelt. Bij veel vocht in de lucht is het voor je lichaam lastig om af te koelen. Wanneer de lucht droger is, kan zweet makkelijker verdampen en koelt je lichaam beter af. Het is niet helemaal droog, want in de namiddag en avond kunnen er verspreid nog wel enkele buien vallen. De temperatuur in de nacht is weer een flink stuk lager, met minima rond 15 à 16 graden.

Ook dinsdag is de wind zuidwestelijk. De temperatuur komt dan met 24 graden wat lager uit. In de middag neemt de kans op buien opnieuw toe.

Woensdag draait de wind wat naar het westen en is de kans op buien in het noorden van het land het grootst. Voor de rest verandert er weinig in het weerbeeld.

Die verandering vindt vanaf donderdag pas plaats. Een depressie beweegt naar de Britse Eilanden en zorgt voor een zuidelijke stroming die de temperatuur weer wat doet oplopen.

Meer over