WeerberichtMaandag 12 augustus

Het weerbericht voor maandag 12 augustus: koele lucht uit IJsland

Strandgangers waaien uit op Scheveningen, waar zon en wolken elkaar afwisselen.Beeld ANP

Er staat deze week een westelijke stroming, waardoor koele lucht uit de omgeving van IJsland over de Britse Eilanden en de Noordzee naar Nederland stroomt. Het weerbeeld is daarbij wisselvallig. Vooral woensdag lijkt het behoorlijk regenachtig te worden.

Maandag wisselen wolken en zon elkaar af. In de ochtend komen al enkele buien in de kustprovincies voor. Ze trekken langzaam naar het oosten en verder landinwaarts worden ze talrijker en zwaarder. Daar is ook kans op onweer. Tegelijkertijd gaat ’s middags aan de kust de zon vaker schijnen. Het wordt 20 graden in het noordwesten tot 22 graden in het oosten en zuidoosten. De wind waait matig, kracht 3 of 4, uit het zuidwesten tot westen, aan de kust vrij krachtig, kracht 5. Maandagavond en ook in de nacht naar dinsdag blijven er verspreid buien mogelijk. De temperatuur daalt naar ongeveer 12 graden.

Dinsdag trekken eerst buien over het noorden van het land, ten zuiden van de grote rivieren blijft het een tijdje grotendeels droog. In de loop van de middag passeert een storing vanuit het zuidwesten, daarbij is overal kans op buien. De zon komt van tijd tot tijd tevoorschijn, maar het wordt slechts 17 tot 20 graden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, kracht 4 of 5.

Meer over