SERVICE

Het weerbericht voor het weekend: wisselvallig, met kans op onweer

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

Verspreid over het land komen buien voor en tijdens de buien is er kans op onweer. Lokaal kan het flink doorplenzen. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige(zuid)westenwind. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden tot lokaal 22 graden in het zuidoosten van het land. Daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Temperaturen van 22 tot 25 graden zijn gebruikelijk.

Later in de middag en avond neemt het aantal buien af en schijnt de zon nog een tijdje. In de nacht naar zondag is er vooral in de kustgebieden kans op buien en uiteindelijk daalt de temperatuur naar een graad of 13. Ook zondag staan buien op het programma met in de middag soms pittige exemplaren met kans op onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Tussen de buien door zijn er ook droge momenten en schijnt af en toe de zon. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is overwegend matig van kracht. De maxima komen uit op 19 tot 22 graden.

Na het weekend staan tijdelijk minder buien op het programma en zijn er vaker droge momenten met zonneschijn. In de loop van de week neemt de wisselvalligheid weer toe, maar tussen de buien door schijnt ook de zon. Wel wordt het met maxima van 21 tot 23 graden wat warmer dan de dagen ervoor.

Meer over