WeerZaterdag 14 en zondag 15 november

Het weerbericht voor het weekend: overwegend veel wolken

null Beeld

Een zuidelijke wind voert dit weekend zeer milde lucht aan. Normaal is het half november in de middag 9 of 10 graden. Vanmiddag ligt de temperatuur op veel plaatsen rond een graad of 14. Daarbij zijn wel overwegend veel wolken te zien. Vooral in het westen van het land kan het eventjes licht regenen of motregenen, maar het grootste deel van de zaterdag verloopt droog. In sommige regio’s komt zaterdagmiddag mogelijk de zon goed tevoorschijn.

Zondag is het bewolkt en ­regent het enige tijd. Op de meeste plaatsen is het in de middag kleddernat; regionaal wordt 10 mm. regen verwacht. Voordat de regen arriveert, stijgt de temperatuur naar 15 tot 17 graden. Dat is uitzonderlijk warm. Mocht het kwik 16 of 17 graden bereiken, dan worden voor de derde keer deze maand warmterecords ­gehaald. Wel waait het flink, aan zee staat windkracht 6 of 7.

Na het weekend blijft de wind erg aanwezig. Doordat de wind vanuit een andere hoek waait, wordt het minder zacht. Toch ligt het kwik in de eerste dagen van de week nog iets ­boven de normale waarden. Naast wolkenpartijen is de zon op sommige dagen geregeld te zien. Wel blijft het wisselvallig met dagelijks een enkele bui. Vooral donderdag en vrijdag is het onstuimig.

Meer over