WeerZaterdag 15 en zondag 16 augustus

Het weerbericht voor het weekend: kans op buien

Zaterdag begint op veel plaatsen wisselend bewolkt, lokaal ook nevelig bij temperaturen rond de 20 graden. In de loop van de dag blijft het wisselend bewolkt. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar waarden tussen 23 en 27 graden. Door de vrij vochtige lucht voelt het ook vandaag nog vrij benauwd aan. Ook neemt in de loop van de dag de kans op enkele pittige buien toe, mogelijk met onweer en veel regen in korte tijd. Van wind is amper sprake.

In de avond nemen de buien in aantal en intensiteit af, maar in de nacht naar zondag wordt het niet overal droog. Zondag verandert weinig. Het blijft klam met temperaturen tussen 23 en plaatselijk 28 graden. Met name landinwaarts kunnen weer enkele regen- en onweersbuien ontstaan, plaatselijk is veel regen in korte tijd niet uitgesloten.

Pas in de loop van maandag wordt de klamme lucht uit ons land verdreven. ’s Ochtends en in het eerste deel van de middag is het nog vochtig warm. In de loop van de middag volgen enkele regen- en onweersbuien, waarna drogere en koelere lucht ons land bereikt. De temperatuur loopt nog wel op tot regionaal zomerse waarden. Dinsdag wordt 25 graden ook landinwaarts twijfelachtig, wat betekent dat de hittegolf op veel plaatsen eindigt na bijna 14 dagen.

Meer over