WeerZaterdag 3 en zondag 4 april

Het weerbericht voor het weekend: het wordt kouder

null Beeld

Dit jaar valt Pasen vroeg en met het grillige weerkarakter van april wordt het deze keer een fris voorjaars-feest. Na een warm begin van deze maand verloopt het hele paasweekend met lagere temperaturen dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar, want de wind blaast over het koude water van de Noordzee. De zeewatertemperatuur bedraagt in deze fase van april rond 8 graden.

Zaterdag en Eerste Paasdag wordt het maximaal 9 tot 12 graden. Het weerbeeld ziet er soms vriendelijk uit met geregeld zon, maar af en toe drijven uitgestrekte wolkenvelden voorbij. Op Eerste Paasdag kan plaatselijk wat regen vallen, maar verder blijft het dit weekend droog.

Vanaf Tweede Paasdag wordt het nog kouder en ook erg onbestendig. Een stevige noordwestenwind voert dan lucht afkomstig van de Noordpool aan. Dat de lucht zeer koud van oorsprong is, merken we aan het buiige karakter van het weer. Bij sommige buien is zelfs kans op hagel en natte sneeuw. Met amper 7 graden in de middag zijn een winterjas en handschoenen aan te raden voor een paaswandeling.

Meer over