WeerberichtZaterdag 18 en zondag 19 januari

Het weerbericht voor het weekend: een beetje winter

null Beeld ANP
Beeld ANP

De komende dagen lijkt het een beetje winter in ons land. Dit weekend blijft het kwik bij 9 graden steken. Ook in de nacht en vroege ochtend is het kouder dan de afgelopen dagen. In de nacht naar zondag kan het langs de oostgrens afkoelen tot rond of net iets onder het vriespunt. Dat kan op zondag in de vroege uren lokale gladheid op een brug tot gevolg hebben.

Het weerbeeld is eerst nog wisselend met buien. Op zaterdag worden de meeste buien verwacht, voor de zon is weinig ruimte. Een matige tot vrij krachtige westelijke wind stuurt de buien over ons land.

Op zondag komt de wind uit het noorden en blijven de buien beperkt tot de noordelijke provincies. In het midden en zuiden van het land verloopt de zondag op veel plaatsen vriendelijk met geregeld zonneschijn.

Na het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op boven Duitsland. Daardoor blijft het een aantal dagen droog. De wind is zwak tot matig en waait meestal vanaf de Noordzee. Overdag wordt het 4 tot 7 graden.

Vooral op maandag komt de zon soms tevoorschijn. Met weinig wind koelt het in de nacht en vroege ochtend verder landinwaarts behoorlijk af, plaatselijk vriest het licht. Handschoenen zijn de komende tijd dus nodig en waarschijnlijk moeten we vanaf zondag ’s ochtends de autoruiten ijsvrij maken.

Meer over