WeerZaterdag 6 en zondag 7 februari

Het weerbericht voor het weekend: de winter komt eraan

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

Een portie zeer koude lucht boven het noorden van Europa gaat zich dit weekend naar het zuiden uitbreiden. Ook Nederland krijgt met volop winter te maken. Een depressie uit het zuiden van Europa wil de kou nog tegenhouden, maar dat gaat niet lukken. De botsing van vrieskou en dit lagedrukgebied gaat in ons land voor sneeuw, ijzel en stuifsneeuw zorgen.

Vandaag is de kou al een beetje terug te vinden in het uiterste noorden van het land. De temperatuur komt hier niet of nauwelijks boven nul en plaatselijk kan een klein beetje sneeuw vallen. Verder naar het zuiden is het zachter met 3 tot 6 graden. De oostenwind trekt wel gedurende de dag aan, waardoor het voor het gevoel al echt een stuk kouder is. In de namiddag en avond volgt in het zuiden van het land regen.

In de nacht valt in een groot deel van het land flink wat sneeuw. In het zuiden is er echter een gerede kans op ijzel, en in het zuiden van Limburg valt nog lange tijd regen. Ook zondag valt nog op veel plaatsen sneeuw. De kans op ijzel neemt af, en ook in Limburg duikt de temperatuur onder nul. Door de forse oostenwind gaat de aanwezige sneeuw op veel plaatsen flink verstuiven en kunnen zich sneeuwduinen vormen.

Meer over