WeerberichtDonderdag 30 april

Het weerbericht voor donderdag: stevige buien

null Beeld

De natuur is in juichstemming, want er valt eindelijk regen van betekenis en dat is voor sommigen uiteraard goed nieuws. Door de neerslag zijn veel pollen neergeslagen en dat levert voor hooikoortspatiënten veel betere condities op. De komende dagen blijven lagedrukgebieden het weer bepalen en dat merken we ook op donderdag, met in de ochtend buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Daarachter is het tijdelijk vriendelijker met een afwisseling van zon en wolken. De rust is van korte duur, want in de namiddag volgen nieuwe buien. Ditmaal kunnen ze stevig uitpakken met lokaal kans op hagel of onweer. Het wordt 13 tot 17 graden bij een matige tot langs de kust soms krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Het natte weer van donderdag krijgt op vrijdag een verder vervolg met wederom stevige buien die over het land trekken. De wind draait naar het westen en kan in het noordelijk kustgebied tijdelijk flink aantrekken. Het kwik stijgt naar 12 tot maximaal 15 graden.

In het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt zondag op een enkele bui na droog te verlopen. De temperatuur loopt op naar 13 tot 16 graden bij een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Meer over