WEERBERICHTDONDERDAG 9 APRIL

Het weerbericht voor donderdag 9 april: grote verschillen tussen noord en zuid

null Beeld ANP
Beeld ANP

De afgelopen dagen steeg de temperatuur geregeld tot ruim boven de 20 graden. Voor ­begin april is dit zeer uitzonderlijk en er zijn dan ook ­diverse warmterecords bijgeschreven. Inmiddels is de meeste warme lucht uit ons land verdreven. Vooral in het noorden van het land is een (zomer)jas donderdag en vrijdag geen overbodige luxe.

Vrijdagochtend ligt de temperatuur in Groningen en Drenthe bij zons­opkomst rond het vriespunt. Met een noordoostenwind wordt het in het Waddengebied overdag niet warmer dan 12 tot 14 graden. In de zuidelijke provincies wordt het donderdag 20 tot 22 graden, vrijdag 20 of 21 graden. In het hele land zijn er zonnige perioden naast wolken­velden.

In het weekend gaat de temperatuur eerst omhoog en kan het op meerdere plaatsen weer 20 graden of meer worden. Zaterdag blijft het overwegend droog, zondag volgen enkele buien.

Maandag, Tweede Paasdag, is het overal flink afgekoeld. Er is meer bewolking en soms valt er een bui. Door een stevige noordenwind zal het nog kouder aanvoelen. Na Pasen lijkt het weer zich snel te herstellen, met in de loop van volgende week meer zon en opnieuw veel hogere temperaturen.

Meer over