WeerDonderdag 8 oktober

Het weerbericht voor donderdag 8 oktober: Regen en wind

Het is donderdag volop herfst, want een actief lagedrukgebied trekt in de middag net ten noorden van de Waddeneilanden langs. Het systeem levert veel wolken, regen en wind op. Het wordt een natte donderdag met 10 tot 15 mm regen, vooral in de middag plenst het plaatselijk stevig. Bovendien is de zuidwestenwind erg aanwezig, aan zee waait het hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8. Toch ligt de maximumtemperatuur rond de normale waarde van 16 graden. Pas aan het einde van de middag klaart het in het noordwesten op. In de loop van de avond breiden de opklaringen uit naar Limburg.

Vrijdag oogt het vriendelijker met geregeld zon en slechts een bui. De kans op een bui is het grootst in het noorden, in het westen later in de avond. Het wordt maximaal 14 graden bij een matige zuidwestenwind. In het weekend zijn de wind en buien opnieuw nadrukkelijk aanwezig.

Zaterdagochtend kan het in het zuidoosten van het land meevallen met de nattigheid, maar verder zijn de buien in het weekend lastig te ontwijken. De wind trekt vooral op zondag wederom flink aan. De nachten en vroege ochtend zijn kouder met minima van 6 tot 9 graden. Overdag wordt het met moeite 12 of 13 graden.

Meer over