weerberichtdonderdag 6 augustus

Het weerbericht voor donderdag 6 augustus: tropische periode

Een tropische dag is in de weerkunde een dag met een maximumtemperatuur van 30,0 graden of hoger. Deze zomer heeft tot nu toe landelijk twee zomerse dagen opgeleverd in ons land, een in juni en een in juli. Met grote zekerheid is te stellen dat augustus de meeste tropische dagen van de zomer van 2020 zal gaan tellen. 

Donderdag tot en met zondag voert een aflandige wind zeer warme lucht vanuit Zuid- en Midden-Europa over ons land. Het blijft droog en de zon schijnt volop. Op veel plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen 30 en 35 graden, zelfs op de stranden zijn tropische waarden mogelijk. 

De heetste dag van de week is zaterdag, in het zuiden van het land kan het 37 graden worden. Op de Waddeneilanden is het donderdag en zondag minder heet, toch is de zomerse waarde van 25 tot 29 graden op de thermometer in de middag af te lezen. Daarbij waait de wind veelal zwak tot matig vanaf het land, alleen op de stranden is er kans op een verkoelende wind van zee. 

In het weekend zijn er naast de zon ook wolkenvelden te zien. De kans op een bui is echter vrij klein. In de nacht en vroege ochtend koelt het eerst af naar 15 graden. In het weekend worden de nachten met minima van 18 of 19 graden klam.

Meer over