Service

Het weerbericht voor donderdag 5 augustus: voorlopig wisselvallig

null Beeld

De donderdag begint overwegend droog, met zonnige perioden en wolkenvelden. In de vroege ochtend kan het plaatselijk mistig zijn, maar die mist trekt snel op. In de middag ontstaan met name in de noordoostelijke helft van het land enkele felle buien. Daarbij kan het onweren en flink doorregenen. Verder naar het zuidwesten blijft het vaker droog. De temperatuur loopt op naar 20 tot 23 graden, met de hoogste waarden in het oosten. Er staat weinig wind.

Vrijdag komt een lagedrukgebied in de buurt van ons land te liggen en daardoor trekt de wind flink aan. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig (windkracht 4 tot 5) en aan de kust krachtig (windkracht 6). Er trekken flink wat buien over het land en tussen de buien door schijnt de zon af en toe. Het kwik stijgt naar 20 tot 22 graden en daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar; maxima van 21 tot 25 graden zijn begin augustus gebruikelijk.

In en na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Bij deze buien kan het onweren. Met circa 21 graden blijft de temperatuur aan de lage kant voor de tijd van het jaar.

In de loop van volgende week neemt de kans op zonnig en droog weer toe. Daarbij kan de temperatuur plaatselijk oplopen naar 25 graden.

Meer over