WeerDonderdag 4 juni

Het weerbericht voor donderdag 4 juni: veel bewolking en regen

null Beeld

De afgelopen weken hebben ­hogedrukgebieden ons weer bepaald. Er is hierdoor nauwelijks neerslag gevallen en het landelijk neerslagtekort is opgelopen naar 170 mm. De komende week weten lagedrukgebieden hun ­invloed tot over ons land uit te breiden en neemt de kans op neerslag toe.

Donderdag tapt het weer al uit een ander vaatje dan we gewend zijn. De bewolking heeft de overhand en verspreid valt af en toe wat regen. Het wordt maximaal 17 graden bij een matige tot langs de kust vrij krachtige noordwestenwind. Met een stevige westenwind volgt ­vrijdag een regengebied dat van zuidwest naar noordoost over ons land trekt. Later in de middag ­volgen enkele buien met soms wat ruimte voor de zon. Het kwik stijgt ‘s middags naar 15 graden en dat is koel voor begin juni.

In het weekeinde wordt het nauwelijks warmer. Storingen vanuit het westen weten ons land makkelijk te bereiken, resulterend in pittige buien op zaterdag. Een enkele bui kan gepaard gaan met hagel of ­onweer. Daarachter klaart het op en schijnt af en toe de zon.

Zondag zien we vaker de zon, maar droog blijft het niet. Vooral langs de kust vallen een aantal buien en er staat een stevige zuidenwind.

Meer over