Weerberichtdonderdag 27 februari

Het weerbericht voor donderdag 27 februari: regen en natte sneeuw

null Beeld ANP
Beeld ANP

De winter bracht tot nu toe bar weinig winterweer, maar gisteren werd vooral het zuiden van het land verrast door een dun laagje sneeuw. De sneeuw verdween snel door het oplopen van de temperatuur en daarmee ook de winterse ongemakken.

Donderdag staat opnieuw in het teken van regen en natte sneeuw en dan met name in het zuiden van het land. In langdurige neerslag zakt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt en kan de sneeuw tijdelijk blijven liggen. In de Limburgse heuvels lijkt de kans op sneeuw het grootst. De maxima liggen rond 3 graden, bij een stevige naar noordwest draaiende wind. In de nacht naar vrijdag klaart het op en liggen de minima tussen 0 en 2 graden. Plaatselijk komt het tot nachtvorst.

Vrijdag is het grotendeels droog en schijnt soms de zon. De temperatuur stijgt naar 7 graden, bij een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Het weekend verloopt wisselvallig met vooral op zaterdag perioden met regen of buien en nauwelijks zon. Het wordt in de middag op veel plaatsen 12 graden, bij een vrij krachtige en langs de kust krachtige zuidwestenwind.

Zondag is naast bewolking ook ruimte voor de zon. De temperatuur komt een fractie minder hoog uit en stijgt naar maximaal 9 graden. De wind komt uit het zuidwesten en het waait stevig.

Meer over