WeerberichtDonderdag 27 augustus

Het weerbericht voor donderdag 27 augustus: Eén dag rustig

null Beeld

Vrijwel iedereen weet dat hogedrukgebieden vaak voor droog en stabiel weer zorgen, terwijl lagedrukgebieden (ook wel depressies genaamd) geregeld garant staan voor regen en wind. Zo zorgde stormdepressie Francis afgelopen woensdag voor grijs en nat weer met aan zee enige tijd storm. Donderdag ligt Francis boven de Baltische Staten en profiteren wij van een hogedrukgebied. Het centrum van het hogedrukgebied ligt echter niet boven ons land, maar ver weg in de buurt van de Azoren. Een uitloper van dit systeem reikt tot over ons land, maar overtuigend is het niet.

Toch zien we het weerbeeld enigszins stabiliseren. Er staat weinig wind, en wolkenvelden en zonnige momenten bepalen het weerbeeld. Zeer lokaal valt een bui, maar op de meeste plaatsen verloopt de dag tot de avond droog. Ook stijgt de temperatuur iets. Het wordt 19 graden in het noorden tot 22 in het zuiden.

Lang blijven de depressies niet weg. Een lagedrukgebied bij Ierland stuwt ’s middags al de volgende storing naar ons land. Vanuit het zuidwesten neemt in de late middag en avond de bewolking toe, snel gevolgd door regen.

Ook vrijdag en zaterdag bepalen depressies het weer bij ons.

Zondag stijgt de luchtdruk weer.

Meer over