WEERBERICHTDonderdag 22 april

Het weerbericht voor donderdag 23 april: vrij zonnig en droog

Ganzen boven de Maas.  Beeld Marcel van den Bergh
Ganzen boven de Maas.Beeld Marcel van den Bergh

De afgelopen weken is in ons land nauwelijks neerslag gevallen. Door de combinatie van de felle lentezon en een stevige oostenwind zijn de eerste natuurbranden door de droogte ontstaan.

Donderdag wordt met een oostenwind nog steeds droge en warme lucht aangevoerd vanaf het Europese vasteland. Het kwik loopt op naar 20 graden in het noorden tot lokaal 24 graden in het zuiden van het land. In de loop van de middag drijven sluierwolken vanuit het noordwesten ons land binnen, maar de zon schijnt hier doorheen.

De oostenwind maakt op vrijdag plaats voor een noordenwind, daarmee wordt minder zachte en vooral ook vochtigere lucht aangevoerd. Het stralend zonnige weer laten we achter ons en daarvoor in de plaats zien we hoge wolkenvelden overdrijven. De temperatuur loopt op naar 16 graden op de Wadden tot lokaal 22 graden in Maastricht.

In het weekend verandert er niet veel. De meeste wolkenvelden zien we in het noorden van het land, terwijl het in het zuiden zonnig is.

Door de aanlandige wind stijgt het kwik in de noordelijke provincies niet verder dan 13 tot 15 graden. In het zuiden wordt het met 16 tot 19 graden zachter. Na het weekend blijft de zon schijnen, maar neemt de kans op een bui toe.

Meer over