WeerDonderdag 22 oktober

Het weerbericht voor donderdag 22 oktober: Zachte herfstdagen

Woensdag was het bijzonder zacht. De komende tijd voert een zuidwestelijke wind ook vrij milde lucht aan, daardoor ligt de temperatuur tot en met zondag boven het langjarig gemiddelde. Normaal gesproken wordt het in de laatste tien dagen van oktober in de middag rond een graad of 13 en koelt het in de late nacht en vroege ochtend af naar 6 graden.

Op donderdagmiddag stijgt het kwik naar 15 graden op de Waddeneilanden tot 18 in Limburg. Het weerbeeld is licht onbestendig. Op veel plaatsen blijft het droog en schijnt de zon her en der. In enkele regio’s komt een los buitje voor, met name in Limburg en in het noordwesten van het land. Daarbij waait een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag en zaterdag wordt er minder wind verwacht, hooguit windkracht 4. Opnieuw is een verdwaalde bui in Limburg mogelijk, later op de dag kan het ook in het westen van het land tijdelijk nat zijn.

Zaterdag blijft het bijna overal droog. Er is veel bewolking, omdat de lucht tamelijk vochtig is. Toch komt de zon soms tevoorschijn en is het met ongeveer 15 graden vrij aangenaam herfstweer. Op zondag wakkert de wind aan en trekt in de middag en avond een storing met bewolking en regen over het land.

Meer over