Het weer20 februari 2020

Het weerbericht voor donderdag 20 februari: Bewolkt en soms regen

null Beeld ANP
Beeld ANP

Na een nagenoeg droge woensdag waarin we zo nu en dan de zon konden zien, tapt het weer donderdag uit een ander vaatje. Het is overwegend bewolkt, met af en toe wat regen of motregen. De temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden. De west- tot zuidwestenwind is ­matig tot hard, aan zee soms stormachtig. Later in de middag en begin van de avond trekt een regengebied vanuit het westen over het land. Vooral aan zee kunnen windstoten voorkomen tot 90 km/uur.

In de loop van de avond wordt het droog en klaart het breed op. De temperatuur ligt aan het einde van de nacht en begin van de ochtend tussen de 2 en 4 graden.

Na een frisse nacht zien we vrijdag geregeld de zon tussen de wolken door. Het wordt ’s middags op veel plaatsen 9 of 10 graden, bij een ­matige tot aan zee krachtige westenwind. In de avond wordt het ­vanuit het noordwesten opnieuw bewolkt en valt er later wat regen of motregen. Het carnavalsweekend wordt zeer wisselvallig, met perioden met regen of motregen en van tijd tot tijd veel wind, mogelijk met zware windstoten. Daarbij is het zeer zacht met maxima rond 12 graden.

Na het weekend wordt het iets rustiger met nu en dan zon, maar kan er nog steeds een enkel bui ­vallen. Het wordt wat minder zacht.

Meer over