Service

Het weerbericht voor donderdag 2 december: winterse buien

Redactie
null Beeld

Het is een beetje winters, met vandaag een afwisseling van zon en buien. Bij buien is er kans op hagel of natte sneeuw en de meeste buien komen voor in de westelijke kustprovincies. Tussen de buien door wordt het vanmiddag 4 tot 6 graden. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind, waardoor het voor het gevoel een aantal graden kouder is. Komende nacht kan het in het binnenland een graadje vriezen en lokaal is gladheid mogelijk. In de kustgebieden blijft het kwik iets boven nul.

Vrijdag begint droog met af en toe zon. Vanuit het westen raakt het bewolkt en volgt er regen. In Oost-Nederland zou de neerslag met kletsnatte sneeuw kunnen beginnen, maar al snel gaat hij ook daar over in regen. Het wordt 4 tot 6 graden en een stevige zuidwestenwind maakt het waterkoud.

Zaterdag wordt een natte dag en bij temperaturen rond 7 graden valt alle neerslag gewoon in de vorm van regen. Vanaf zondag is het weer een paar graden kouder en kan er naast regen ook weer winterse neerslag vallen.

Het blijft ook volgende week wisselvallig, al kan maandag een grotendeels droge dag worden. De temperatuurverwachting is wat onzeker, maar waarschijnlijk liggen de maxima rond een graad of 5 en de minima rond het vriespunt.

door: Johnny Willemsen