WEERDONDERDAG 2 APRIL

Het weerbericht voor donderdag 2 april: zon en warmte komen maar nog niet direct

null Beeld ANP
Beeld ANP

Na een frisse nacht met plaatselijk lichte vorst wisselen donderdag zon en wolken elkaar af. Het wordt ’s middags 10 tot 12 graden bij een matige tot langs de kust soms vrij krachtige westenwind. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en verspreid valt een beetje regen. In de loop van de avond wordt het droog en vanuit het westen volgen enkele opklaringen. De opklaringen breiden zich in de nacht verder oostwaarts uit en de temperatuur daalt uiteindelijk naar 2 tot 4 graden.

Vrijdag zien we een mix van zon en wolken en vooral in het noorden kan plaatselijk wat regen vallen. Het wordt 10 of 11 graden en er staat een matige westenwind.

In het weekend zien we op de weerkaart een krachtig hogedrukgebied boven het oosten van Europa, ten westen van Ierland bevindt zich een lagedrukgebied. Die combinatie zorgt in onze omgeving voor een zuidelijke stroming met aanvoer van warmere lucht. Zaterdag wordt het met flink wat zon in de middag 12 of 13 graden. De wind draait naar het zuidoosten en is matig van kracht, 3 Bft.

Beduidend warmere lucht arriveert zondag en dan stijgt de temperatuur naar 18 tot plaatselijk 21 graden in het zuidoosten. Het is hiermee op en top lenteweer.

Meer over