Weerberichtdonderdag 19 maart

Het weerbericht voor donderdag 19 maart: bewolkt en wat regen

Na het rustige en deels zonnige weer van woensdag ontstaat een klein dipje in het weer. Donderdag staat namelijk in het teken van veel bewolking, waaruit lichte regen of motregen kan vallen.

null Beeld Joost van den Broek
Beeld Joost van den Broek

Het zuidoosten houdt het droger en wellicht breekt daar de zon nog even door. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind en het wordt 8 tot 14 graden. In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en kan plaatselijk wat lichte regen vallen bij minima rond 5 graden. Vrijdag begint met veel bewolking en lokaal kan regen vallen. In de middag bereikt drogere lucht het noordoosten van het land, waardoor het op steeds meer plaatsen opklaart. Het wordt ongeveer 10 graden bij een meest matige noordoostenwind.

Het weekend staat in het teken van droog en vrij zonnig weer. De wind komt uit het oosten en is matig boven land tot soms vrij krachtig langs de kust. In de middag ligt de temperatuur rond 10 graden, maar door de wind voelt het buiten veel frisser aan. In de nacht en vroege ochtend kan het vooral in het binnenland tot lichte vorst komen. Na het weekend houdt het droge weer waarschijnlijk stand, maar verschijnt naast zon ook bewolking. In de middag wordt het veelal 10 graden, in de nachten blijft het fris met minima rondom of net onder het vriespunt.

Meer over