Het Weer19 december 2019

Het weerbericht voor donderdag 19 december: zacht en wisselvallig

De temperatuur stijgt naar 11 graden op de Wadden.  Beeld Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks
De temperatuur stijgt naar 11 graden op de Wadden.Beeld Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

Zeer zachte lucht stroomt donderdag over ons land. De temperatuur stijgt in de middag naar 11 graden op de Wadden tot 14 graden in Limburg. Het is eerst enige tijd droog en vooral in het oosten schijnt de zon geregeld. In het westen wordt de bewolking gaandeweg dikker, in de middag en avond valt hier en daar een spat regen of motregen. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig bij zee, windkracht 3 tot 5.

Vrijdagochtend waait het harder uit het zuiden en trekt een gebied met regen en motregen van zuidwest naar noordoost over ons land. In de middag draait de wind naar het westen en blijft het veelal droog, maar een enkele bui is nog mogelijk. Het wordt maximaal 12 graden.

Het weekeinde verloopt wisselvallig. Zaterdag valt vooral in de middag een enkele bui. Zondag is het vrijwel de hele dag overwegend bewolkt en regenachtig, doordat de kern van een lagedrukgebied in onze omgeving ligt. De temperatuur doet een stapje terug, het wordt hooguit 9 graden. Toch ligt het kwik nog aan de hoge kant voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het in deze fase van december in de middag een graad of 6. In de eerste week van de kerstvakantie blijft het erg veranderlijk en is het eerst nog vrij mild. Pas na de kerstdagen wordt het langzaamaan kouder.

Meer over