WeerDonderdag 16 juli

Het weerbericht voor donderdag 16 juli: bewolkt en nat

Beeld Sophia Twigt

Het is in Nederland behoorlijk wisselvallig en koel. Het zomerse weer vinden we nu vooral terug in Zuid-Europa. Toch lijkt het wisselvallige weer er tijdelijk uit te gaan. Voor het zover is, krijgen we donderdag te maken met een storing. Het weerbeeld is in een groot deel van het land bewolkt en regenachtig. In het noordoosten wordt de minste neerslag verwacht en mogelijk klaart het daar soms even op. Het wordt maximaal 18 graden, maar in de regen is het beduidend koeler. 

Een uitloper van een hogedrukgebied bij de Azoren breidt zich vrijdag uit naar onze omgeving. Hierdoor wordt het natte weer naar het oosten verdreven; daarvoor in de plaats krijgen we zon en stapelwolken. De temperatuur loopt iets verder op, naar 19 tot 23 graden, en er staat nauwelijks wind. 

Zaterdag zijn er zonnige perioden en warmt het flink op. In het zuiden kan het plaatselijk 25 graden worden. In de rest van het land wordt het 21 tot 24 graden. In de middag kan een lokale bui ontstaan, maar de meeste plaatsen houden het droog. 

Vanuit het westen neemt zondag de bewolking toe, gevolgd door een aantal buien. In het oosten waar de zon nog lang schijnt wordt het maximaal 24 graden. Door de aanvoer van koelere lucht wordt het in het westen niet warmer dan 18 graden.

Meer over