Weerdonderdag 14 mei

Het weerbericht voor donderdag 14 mei: Nog even fris

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

De afgelopen nachten zijn behoorlijk koud verlopen en het lijkt erop dat er nog een paar frisse nachten aankomen. De dagen van 11 tot en met 14 mei staan ook wel bekend als de IJsheiligen. Het is eigenlijk een overgangsperiode waarbij de kans op vorst veel kleiner wordt. Ditmaal lijkt het iets langer te duren.

Na een frisse nacht met lokaal vorst op neushoogte, belooft donderdag een vriendelijke dag te worden. Zon en wolken wisselen elkaar af en op een enkel licht buitje langs de westkust na blijft het droog. Het kwik stijgt naar 12 graden in het noorden tot 14 graden in het zuiden van het land. Er staat een matige noord- tot noordoostenwind.

Vrijdag schijnt de zon geregeld en er ontstaan een paar stapelwolken. De temperatuur komt voorzichtig weer wat hoger uit en ligt ’s middags rond 14 graden.

In het weekend zorgt een hogedrukgebied voor rustig en droog weer. De wind draait naar het westen- tot noordwesten, waarmee iets minder frisse lucht wordt aangevoerd. Op beide dagen zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. Zaterdag ligt het maximum tussen 14 en 17 graden en zondag stijgt het kwik naar 19 graden in het zuidoosten van het land. De nachten worden minder fris en de kans op vorst verdwijnt.

Meer over