WeerberichtDonderdag 13 februari

Het weerbericht voor donderdag 13 februari: vandaag regenachtig, vrijdag zon

Beeld anp

Het is vandaag bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het enige tijd regenen. De neerslag trekt in de ochtend verder naar het noordoosten en lokaal kan een vlok natte sneeuw vallen. 

De wind komt uit het ­zuiden en is matig, aan de kust vrij krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar het westen. Het wordt vanmiddag 4 tot 9 graden, in neerslag is het frisser.

In de nacht naar vrijdag is het meest bewolkt en koelt het af naar ­1 tot 4 graden. In het noordoosten kan plaatselijk een enkele mistbank ontstaan. Vrijdag belooft een droge dag te worden met flink wat ruimte voor de zon. De wind komt uit ­westelijke richting en is meest matig van kracht. De maxima komen in de middag uit tussen 7 en 9 graden.

Het weekend staat in het teken van zeer wisselvallig weer. Op beide dagen wordt het zeer zacht en ligt de temperatuur tussen de 11 en lokaal 15 graden. De wind speelt ­opnieuw een prominente rol op deze dagen vooral zondag kan het onstuimig worden.

Na het weekend blijft het wisselvallig met diverse buien. Het blijft stevig waaien uit westelijke richting. De temperatuur pakt minder hoog uit, maar het blijft aan de zachte kant.

Meer over