Weerbericht12 maart 2020

Het weerbericht voor donderdag 12 maart: we houden het wederom niet droog

null Beeld ANP
Beeld ANP

Maart verloopt tot nu toe erg nat. In Zeeland en Zuid-Limburg is op sommige plaatsen al meer dan 70 millimeter regen gevallen. Normaal is dat 65 tot 70 millimeter voor de hele maand. Donderdag houden we het ook niet droog. Vooral ’s middags vallen verspreid over het land enkele buien. Tijdens buien is er kans op hagel en onweer. Het wordt donderdag 9 graden en er staat een vrij krachtige en langs de kust harde zuidwestenwind.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en er valt een enkele bui. De minima liggen rond 5 graden.

Vrijdagochtend is het bewolkt en trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. In de middag wordt het vanuit het noorden droger en zijn er perioden met zon. De zuidwestenwind zwakt gedurende de dag af naar matig tot vrij krachtig langs de kust. Het wordt 8 of 9 graden.

In het weekend zien we langzaam de neerslagkansen afnemen. Zaterdag is het wisselend bewolkt met vooral in de middag kans op buien. Tussen de buien door zien we de zon ook regelmatig. Het wordt rond 9 graden.

Zondag is er vrij veel bewolking, maar overdag is het op een enkele bui na droog. Het wordt vrij zacht met 11 tot 13 graden.

Begin volgende week is het meest droog en loopt de temperatuur geleidelijk verder op.

Meer over