WeerDinsdag 17 november

Het weerbericht voor dinsdag: zeer zachte lucht

Er is nog steeds een strakke zuidwestelijke stroming, waarmee zeer zachte lucht wordt aangevoerd. De bewolking overheerst, en vooral in Noord-Nederland valt soms wat lichte regen of motregen. De temperatuur ligt in de middag rond 13 graden. In de nacht naar woensdag wordt het droog en trekken vanuit het zuidwesten brede ­opklaringen het land binnen, ­desondanks wordt het niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Woensdag belooft een fraaie herfstdag te worden. Er zijn flinke zonnige perioden en met een matige zuidelijke wind wordt de lucht nog iets zachter. Er worden maxima verwacht van 13 of 14 graden in het noorden tot ruim 16 graden in het zuidoosten van het land. Het datumrecord voor 18 november dateert uit 1926 en staat op 17,4 graden bij Maastricht – dat lijkt nu net niet haalbaar. In de nacht naar donderdag passeert een koufront met ­regen en dat markeert de overgang naar een kouder weertype.

Vanaf donderdag valt regelmatig een enkele bui en de wind draait naar het westen tot noordwesten. De middagtemperatuur zakt weg naar hooguit een graad of 10 met in de nachten kans op een graadje vorst.

Meer over