WeerDinsdag 20 april

Het weerbericht voor dinsdag: Vanaf woensdag weer koeler

null Beeld

Dinsdag begint op veel plaatsen nevelig of grijs door mistbanken of gebieden met lage bewolking. Later op de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Vooral in het noordoosten kunnen stapelwolken uitgroeien tot lokale buien, mogelijk met hagel en onweer. De wind is boven land slechts zwak uit noordelijke richtingen en met maxima tussen 14 en plaatselijk 18 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Het zachte weer is van tijdelijke aard, want woensdag steekt weer een stevige noordenwind op als een hogedrukgebied zich ten westen van de Britse Eilanden vestigt. Koude lucht stroomt vanuit de poolstreken over ons land uit, waardoor de temperatuur tussen 11 en 15 graden uitkomt. In het zuidoosten valt een bui, elders is het grotendeels droog met ruimte voor de zon.

Donderdag krijgt vooral het noorden met buien te maken. Elders is het vrijwel droog, al kan de zon het door de vele wolkenvelden het soms moeilijk hebben. Bij een stevige noordenwind wordt het niet veel warmer dan 10 graden. Ook in de dagen daarna is het vrij koud met overdag maxima rond 10 graden en ’s nachts soms temperaturen in de buurt van het vriespunt. Onder de vleugels van een hogedrukgebied is het wel grotendeels droog.

Meer over